Koninklijke Fanfare Sint Cecilia - Kanne

Home Home | Contact Contact | Zoeken Zoeken

Koninklijke Fanfare

Sint Cecilia Kanne

Al meer dan 173 jaar een muzikaal begrip

Sponsors

Volg ons op facebook


Laatste nieuws
Op dit moment is er geen actueel nieuws over Koninklijke Fanfare Sint Cecilia Kanne te vermelden.
Overzicht »

Lid worden? Ja, jou zoeken we ...

 1. Als je lid wordt van Kon. Fanfare St. Cecilia, wat kan je dan verwachten?
  • Je maakt een keuze of je opgeleid wilt worden tot slagwerker of dat je graag een blaasinstrument wilt leren bespelen.
  • Je krijgt een instrument in bruikleen: de keuze van het instrument gaat in overleg met de vereniging en docent.
  • Wanneer je voor een blaasinstrument kiest, krijg je wekelijks een half uur privéles van een gediplomeerd docent. Hier draagt de vereniging jaarlijks een groot deel bij aan de kosten.
  • We streven ernaar om leerlingen al in een zeer vroeg stadium samen muziek te laten maken. Na een poosje zal je deel uitmaken van de groep ’samenspel’. Leerlingmuzikanten worden naargelang hun blaasinstrument samengevoegd, wat zowel de muzikaliteit als de gezelligheid ten goede komt. Daarnaast wordt getracht om de leerlingen binnen een termijn van ca. 2 jaar zover te krijgen dat ze al kunnen meespelen bij de fanfare. Wij repeteren iedere vrijdag van 20u tot 22u.
  • Jaarlijks neem je deel aan het eindexamen. Enkele docenten zullen je werkpunten benoemen en je positieve punten benadrukken. Zo leert iedereen zijn sterktes en zwaktes kennen.
  • Naast muziekspelen zijn de uitstapjes ook erg belangrijk voor het groepsgevoel en de onderlinge band. Jaarlijks maken we een uitstap naar een pretpark. Indien we voldoende deelnemers hebben, kan er jaarlijks een kamp ingericht worden.
  • En niet te vergeten onze traditionele feesten: mannen- en vouwensouper, Sinterklaas, kermisvieringen, … .

 2. Als je lid wordt van de Drumband St. Cecilia, wat kan je dan verwachten?
  • De opleiding voor de drumband wordt verzorgd door Pascal Delvoie. Pascal is van jongs af aan een gedreven lid van onze vereniging en hij geeft succesvol leiding aan van deze dynamische groep.

  Onder het motto ’Nooit te oud om te leren’ zijn zowel jonge als ’oudere’ leerlingen van harte welkom. De vereniging zal instaan voor een degelijke opleiding op maat.
  Heb je al muzikale ervaring, aarzel dan niet! Sluit je aan bij onze vereniging en ervaar de warmte van een gezellige dorpsgemeenschap.

 3. Wat verwacht de vereniging van de leden:
  • Dat de leden thuis voldoende studeren: muziek maken leer je niet zo maar, er is veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. Je zal je dus moeten inzetten en jezelf en je omgeving motiveren.
  • Dat leden aanwezig zijn bij de lessen, repetities en optredens, zodat zij bijdragen aan een gezonde en gezellige sfeer binnen de vereniging.
  • Dat de leden voldoende zorg en verantwoordelijkheid dragen voor het aangeboden materiaal.

  Ben je niet zo muzikaal aangelegd maar heb je andere kwaliteiten.
  Wil je ervoor zorgen dat onze vereniging en haar activiteiten op een passende wijze naar buiten worden gepresenteerd? Wil je jongeren motiveren en stimuleren om een actieve rol te spelen in onze vereniging, voeg je dan bij ons bestuur!

  Heb je interesse om lid te worden neem dan contact op via:
  Tel. : +32.(0)493-55.61.57 of mail naar kfckannesecretaris@gmail.com.
  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een kijkje nemen bij een repetitie! De fanfare is iedere vrijdag vanaf 20u aanwezig in de verenigingszaal. De drumband repeteert er op zaterdag vanaf 19u.