Koninklijke Fanfare Sint Cecilia - Kanne

Home Home | Contact Contact | Zoeken Zoeken

Koninklijke Fanfare

Sint Cecilia Kanne

Al meer dan 173 jaar een muzikaal begrip

Sponsors

Volg ons op facebook


Laatste nieuws
Op dit moment is er geen actueel nieuws over Koninklijke Fanfare Sint Cecilia Kanne te vermelden.
Overzicht »

Instructeur van de drumband

De instructeur van de drumband van KFC-Kanne is Pascal Delvoie.

Pascal is geboren in Tongeren op 09 oktober 1966, getrouwd met Brigitte Schiepers, vader van Ruben, Ellen en Michiel.

Vanaf 8 jaar is hij begonnen met trommelen en hij mag wel zeggen dat het met de paplepel is ingegeven.
Zijn ouders speelden mee met De Gele Rijders uit Maastricht en met Sint-Michaël Heugem, dus hij moest altijd mee. En al doende leert men hè!

Zijn oom, Jeu Verhoeven, was instructeur van Sint-Cecilia Kanne en hij wou graag zelf trommelen. Dus ging hij ook maar bij Sint-Cecilia Kanne spelen.
Zijn allereerste lesjes heeft hij gehad van Frans Theunissen, Jawel, die van de 'Nachroave' van Maastricht! En daarna is hij bij zijn oom Jeu terechtgekomen.

Het niveau van de Drumband was vroeger al heel hoog en ze hebben best veel moeten repeteren om mee te kunnen met de 'Groten'.

Op jonge leeftijd mocht hij reeds met 'Ome Jeu' mee naar verschillende korpsen in de buurt, waar 'Ome Jeu' ook instructeur was. Later heeft Pascal dan zijn werk overgenomen en met wisselend succes resultaten geboekt.

Met de Vrije Burgers uit Val-Meer zijn ze verschillende keren kampioen van België geworden in de eerste afdeling, met het trommelkorps van de Broederband uit Zussen hebben ze menig leuke concertjes gegeven. Met de drumband van de Alliance uit Kanne zijn ze ook al laureaat geweest op Limburgse kampioenschappen in de Jeugd-afdeling en nadien in de derde afdeling.

Als trommelaars van Sint-Cecilia Kanne zijn ze meermaals Kampioen van België geworden in de Superieure Afdeling! Slechts weinige korpsen kunnen zo een palmares voorleggen.
Ook hebben ze met het Korps van Kanne 2x mogen deelnemen aan het WMC, het Wereld Muziek Concours in Kerkrade! Een gouden en een zilveren Medaille waren de verdiende beloning!

35 jaar heeft Pascal de eer en het genoegen gehad, en nog om met deze band op stap te kunnen gaan.
Door het overlijden van onze vorige instructeur en vriend, Marc Vrijens, hebben de leden zelf aan Pascal gevraagd om het roer in handen te nemen. Lang heeft hij hiervoor niet hoeven twijfelen.

Nu is hij dus zelf instructeur van de Drumband van Sint-Cecilia Kanne. Hij zal de lijnen moeten uitzetten om in de toekomst ook nog met veel plezier en kunde te kunnen trommelen.
Het is een hele eer die hem te beurt valt en hij zal zijn beide schouders onder deze samenwerking zetten om met de hele groep een positieve geest, een positieve ingesteldheid en een positief karakter te creëren waardoor iedereen met plezier en gezelligheid zijn hobby kan uitvoeren!

Want het mag gezegd, de huidige generatie trommelaars is echt schitterend!
Een hele leuke, toffe, gezellige bende, die geïnteresseerd is en die samen met Pascal het beste ervan wil maken. Dat is toch uniek! Of niet!
Wij hopen in de nabije toekomst nog vele leuke concertjes te spelen waarvan de mensen kunnen zeggen: 'Dat was nou eens echt LEUK! MOOI!' En dan zal onze doelstelling als korps naar de samenleving toe zeker geslaagd zijn!