Koninklijke Fanfare Sint Cecilia - Kanne

Gepost op: 13/11/2018

Overzicht »

Geschiedenis van de drumband

Vlag drumbandHet was op een zondag in 1959. Binnen de fanfare werd het idee geopperd dat het toevoegen van een drumband, een trommelkorps zoals men toen populair zegde, een meerwaarde kon betekenen voor onze vereniging, zeker bij wandelconcerten. Bovendien zouden wij door het oprichten van een trommelkorps ook meer jongeren kunnen aantrekken voor onze vereniging.

Al snel werd de knoop doorgehakt, werden met een erg bescheiden startkapitaal de eerste trommen aangekocht, en werden de eerste jongens aangezocht om de drumband te vormen.

Leerlingen en tamboer-majoor waren al snel gevonden, nu nog een instructeur. Zoals wij altijd al eventjes over de grens gingen kijken als we naar bekwame dirigenten zochten, zo vonden wij nu ook in Maastricht al snel iemand die de eerste leerlingen de grondbeginselen van het trommelen kon bijbrengen. Het werd de heer Verhoeven uit Maastricht. En ja in 1962 werden reeds de eerste prijzen binnengehaald.

Amper zes jaar later was deze drumband al kampioen van Limburg in eerste afdeling.

De ene na de andere prijs werd binnengehaald, in België, maar ook in Nederland, in Frankrijk en in 1973 wisten we de grote prijs van de Duitse Bondsrepubliek te winnen in hoogste afdeling.

Met zo'n palmares kon het niet anders dan dat wij de meest gerenommeerde wedstrijd voor muziek- en drumgezelschappen zouden deelnemen, het WMC te Kerkrade. De eerste deelname was in 1989.

Groepsfoto 25/10/2009